top of page

Fri, 24 Jan

|

Het HeerenHuis

Le Pub Scientifique NL On Tour - Bart van Buchem

"The power of metaphor" met Bart van Buchem Voor deze sessie neem ik jullie mee in een workshop Metaforen gebruik voor de professional in de gezondheidszorg. Iedereen gebruikt metaforen, ons taalgebruik is onvermijdelijk metaforisch. Vooral als het om onderwerpen als pijn gaat.

Registration is Closed
See other events
Le Pub Scientifique NL On Tour - Bart van Buchem

Time & Location

24 Jan 2020, 19:30 – 21:30

Het HeerenHuis, Spilsluizen 9, 9712 NR Groningen, Nederland

About The Event

"The power of metaphor"

With Bart van Buchem en Incitus 

Voor deze sessie neem ik jullie mee in een workshop Metaforen gebruik voor de professional in de gezondheidszorg. Iedereen gebruikt metaforen, ons taalgebruik is onvermijdelijk metaforisch. Vooral als het om onderwerpen als pijn gaat.

In onze pogingen om uitleg en verklaring te geven aan complexe processen helpen metaforen om weerstand te beïnvloeden, onzichtbare processen zichtbaar te maken. Geweldig!

Een enorme variatie aan metaforen geeft je de mogelijkheid om aan te sluiten bij jouw patient (zoals deze). Toch is de ervaring dat het een proces van ontwikkeling is om een plausibele en waterdichte metafoor te kunnen voorleggen. Wat bepaald het succes van de metafoor, hoe komt de metafoor terug in de vervolg behandeling, hoe kan een metafoor iemand die een behandeling ondergaat op de rit houden.

In deze workshop ga ik in op achtergrond in relatie tot metaforen (Lakoff & Johnson), en we gaan ter plekke jouw veel gebruikte metafoor een upgrade geven.

Metaforen ontwikkelen voor professioneel gebruik - Goed gejat is beter dan slecht bedacht wordt het motto van de avond. Een cover kan zelfs beter zijn dan het origineel (CHECK HIER).

N.B.: Hoeveel metaforen staan er in de bovenstaande tekst? 

Tickets!

Programma

19.30: Deel 1

20:15: pause and a beer!

20.30 - 21.30: Deel 2

A bit about Bart:

Bart van Buchem is sinds 2007 werkzaam als fysiotherapeut en is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met chronische pijn en functionele stoornissen.

In 2010 studeerde hij af als ‘Master in Physiotherapy’ in de psychosomatische fysiotherapie. In de praktijk is hij mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de organisatie. Zijn interesse gaat uit naar chronische pijn en de ontwikkelingen voor de behandelmogelijkheden op dit gebied. Naast het behandelen van patiënten adviseert hij netwerken, opleidingen en collega’s over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Samen met Mark Langerhorst vertaalde Bart de titel ‘Explain Pain’ naar het Nederlands. De Nederlandse titel ‘Begrijp de Pijn’ is een naslagwerk voor therapeuten én mensen met pijn! In heldere taal en duidelijke illustraties wordt uitgelegd wat pijn nu precies is. Klik hier voor meer informatie.

Alle Noigroup titels zijn voor iedereen beschikbaar via noigroupshop.nl ook de cursusdata worden daar gepubliceerd.

Tickets!

Share This Event

bottom of page